Varuinformation
Alla bilder är en vägledning. Vi har gjort vårt bästa för att återge våra produkter, men kan ej garantera exakt utseende. Tänk på att färger kan ge olika uttryck på olika bildskärmar. Alla mått är ca-mått och kan varierar mellan liknande produkter. Alla bilder är närbilder för att visa detaljer, har alltså inte med måtten att göra.

Nickel 
Alla våra tillbehör, såsom lås, hatt-/öglepinnar och ringar är nickelsäkrade enligt EU-standard på 10,5%. Ett och annat hänge kan innehålla nickel, i så fall står detta omnämnt i varuinformationen. Reagerar du på en nickelsäkrad vara behöver det inte handla om nickel utan kanske överkänslighet mot vissa andra metaller. Läs mer om detta på www.guldsmedsförbundet.se och under allergier.

Smyckesdetaljer
Vi erbjuder en bredd på smyckesdetaljer i form av kvalité. Allt för att matcha era olika önskemål. Vi har ett utbud av basmetall som är billigare och även lite dyrare kvalitétssäkrade och certifierade detaljer. 

Kedjor
Våra kedjor är pläterade i tex 925 silver eller 14K guld. Vi är flitiga användare av alla våra kedjor och vi säljer stora mängder. Vi får mycket sällan något klagomål, men när detta har hänt handlar det om att en kedja har missfärgats. Varför vissa kedjor gör det på vissa personer och ej på andra är svårt att säga. Vi hittar ingen information om detta. Om du vet att du har lätt att missfärga kedjor fråga oss vilka kedjor du bör satsa på. Har du även något bra svar på varför detta händer bara vissa, får du gärna meddela oss detta. 

Övrig information 
Halvädelstenar, sötvattenspärlor mm. Finns i hundratals utföranden och kan skifta både i färg, form och storlek, därav skriver vi tex 12-20mm. Materialets färg mm kan skifta mellan olika leveranser. Man kan i sin beställning ange önskemål så ordnar vi detta i den mån det finns möjlighet.

Vårda smycken
Man ska vårda sina smycken för lång hållbarhet. Man kan inte slita och dra i ett smycke. Man ska inte förvara sina smycken i en fuktig miljö som tex badrum. Man ska ej träna och svettas med sina smycken, inte heller duscha eller spruta parfym på. Torka av smycken efter användning med en torr handduk för att motverka att smycket förstörs. Följer man dessa råd kommer era smycken hålla mycket länge.